22 juni 2024

Zoetermeer – Coronacrisis versterkt samenwerking zorg

Om ervoor te zorgen dat de zorg in Zoetermeer goed kan blijven functioneren onder alle uitdagende omstandigheden die de coronacrisis met zich meebrengt is in Zoetermeer een crisisteam opgericht.

In dit team werken het Langeland Ziekenhuis, revalidatiecentrum Basalt, SGZ (namens de huisartsen), Fundis en de gemeente Zoetermeer samen. Hoewel de coronacrisis nog niet voorbij is, evalueerde het crisisteam Zoetermeer deze week de samenwerking.

In het begin van de coronacrisis was er schaarste aan van alles, vooral beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en schorten. Het crisisteam pakte dit samen aan. Iedere ochtend werden de voorraden bij alle instellingen in kaart gebracht en herverdeeld wanneer nodig.

Toen er nog geen coronadashboards waren heeft het crisisteam vanuit alle organisaties de informatie gedeeld. De goede samenwerking nam niet weg dat het voor alle betrokken zorgorganisaties en hun medewerkers een intensieve periode is geweest die soms loodzwaar voelde.

Na ongeveer een half jaar kon naast de coronazorg ook de reguliere zorg steeds meer opgepakt worden. De coronacrisis is niet voorbij. Sterker nog, het aantal besmettingen neemt weer toe. Het crisisteam is daarom niet opgeheven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com