27 mei 2024

Stompwijk – Nieuwe fase bouwplan woningen Westeinderweg

De voorbereiding van het bouwplan aan de Westeinderweg in Stompwijk gaat een nieuwe fase in.

Onlangs is de overeenkomst voor de bouw van 34 woningen getekend door de gemeente en W-Develop. De ondertekening is het startmoment van de planologische procedure.

Het nieuwbouwplan bestaat uit 34 woningen en parkeervoorzieningen. Er komen 23 eengezinswoningen, 8 beneden-boven-woningen en 3 appartementen. Daarvan zijn er 8 sociale huurwoningen. Daarnaast wordt door de initiatiefnemer voor 2 woningen een afdracht in het sociale vereveningsfonds gedaan.

De locatie aan de Westeinderweg is altijd in gebruik geweest met een agrarische bestemming. Woningbouw op deze plek is daarom in strijd met het bestemmingsplan. De gemeenteraad besluit in oktober over het plan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com