13 juni 2024

Westland – Overzichtstentoonstelling Scheltema in Westlands museum

Het Westlands Museum organiseert een nationale overzichtstentoonstelling over de expressionist Leendert Scheltema (1876-1966), die in stijl beïnvloed werd door Vincent van Gogh.

Het Westland was in de 19e en 20e eeuw een schilderskolonie van het nabijgelegen Den Haag en Delft. Leendert Scheltema was een bijzondere Westlandse kunstschilder, met tot de verbeelding sprekend abstract-expressionistisch werk van landschappen en portretten.

Scheltema was afkomstig van Ameland en woonde 79 van zijn 90 jaren in Wateringen. Hij excelleerde in Westlandse landschappen en portretten, en met duingezichten uit zijn tweede liefde, Ameland. Ook maakte hij een aantal religieuze portretten.

Het Westlands Museum wil opnieuw aandacht vragen voor deze markante kunstenaar en organiseert nu in samenwerking met een zestal Nederlandse musea een nationale overzichtstentoonstelling met nog niet eerder vertoond werk, ook van familie en particulieren. De tentoonstelling in het Westlands Museum, die duurt tot 3 januari 2022

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com