18 mei 2024

Delfland – Winnaars prijsvraag hoogheemraadschap bekend

De drie prijswinnaars van de prijsvraag over de Voorafsche Polder in Berkel en Rodenrijs zijn bekend. Het Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente Lansingerland hebben samen een prijsvraag uitgezet voor een waterberging in de Voorafsche Polder in Berkel en Rodenrijs. Inwoners konden ideeën insturen om de biodiversiteit in deze waterberging te vergroten.

Uit de 39 inzendingen heeft de jury drie prijswinnaars uitgekozen. De jury is erg enthousiast over alle ideeën die zijn ingezonden en is blij met de betrokkenheid van inwoners.

De Voorafsche Polder is een open weiland dat als waterberging kan worden gebruikt. Als het nodig is, haalt de boer zijn vee binnen en kan er tijdelijk 35.000 kubieke meter aan water worden vastgehouden. Daarmee kan mogelijke wateroverlast worden voorkomen.

De drie prijzen van ieder 500 euro zijn gewonnen door: Susanne Kuipers (categorie ‘kleine ideeën’), Maurice Kruk (categorie ‘grote ideeën’) en Vincent Jumelet (categorie ‘innovatie of participatie’).

In de categorie ‘kleine ideeën’ is het plan om takkenbossen en knotwilgen te introduceren winnaar. Bij de ‘grote ideeën’ wordt gesuggereerd het groenbeheer aan te passen en struiken, bomen en een waterpoel toe te voegen. In de categorie ‘innovatie en participatie’ is het plaatsen van een broedpaal voor ooievaars en borstels voor jongvee de winnaar.

Delfland gaat in samenwerking met de boer van de polder en gemeente Lansingerland aan de slag met de drie winnende inzendingen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com