13 april 2024

Den Haag – Instroomtraject In-Holland speciaal onderwijs van start

Stichting De Haagse Scholen en Hogeschool Inholland starten een zij-instroomtraject voor speciaal onderwijs om het nijpende tekort aan leerkrachten aan te pakken.

Het lerarentekort loopt verder op en de zorgen over de impact op onze kinderen zijn groot. En terecht, want in sommige wijken krijgen kinderen soms een dag helemaal geen les omdat er geen leerkracht beschikbaar is. Extra schrijnend is het lerarentekort voor leerlingen in het speciaal onderwijs waar een schooldag vaak zorgt voor de nodige structuur en houvast.

In de strijd tegen het lerarentekort bij juist deze onderwijsvorm start het bestuur van De Haagse Scholen in samenwerking met de Pabo van Hogeschool Inholland Den Haag een zij-instroomtraject voor het speciaal basisonderwijs. Er bestaat, vanuit deze samenwerking, al jaren een goedlopend zij-instroomtraject voor het reguliere basisonderwijs. Het is echter bekend dat leerkrachten in het speciaal onderwijs net even wat meer bagage nodig hebben om goed voorbereid aan de slag te gaan. Het nieuwe zij-instroomtraject richt zich dan ook specifiek op de praktijk van deze scholen.

Voor Hogeschool Inholland is het een logisch vervolg op de reeds bestaande samenwerking met De Haagse Scholen. “Het tekort aan leerkrachten gaat ons aan het hart, we zien het als onze maatschappelijke opdracht om alles te doen wat we kunnen om te voorkomen dat kinderen naar huis worden gestuurd omdat er geen juf of meester is. Zeker voor de doelgroep speciaal onderwijs is dat onacceptabel,” aldus opleidingsmanager Gert Mallegrom van de Pabo aan de Theresiastraat in Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com