25 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Subsidie voor Coronacontrole

Ondernemers die bij evenementen extra kosten maken voor controle op coronatoegangsbewijzen aan de deur kunnen subsidie ontvangen van Leidschendam-Voorburg.

Het gaat hierbij om subsidie voor verplichtingen die ondernemers zijn aangegaan na 22 september 2021. Wethouder voor economie Astrid van Eekelen: “Onze ondernemers hebben nu te maken met extra controle op coronatoegangsbewijzen aan de deur. Met deze subsidie hopen wij ondernemers tegemoet te komen zodat zij hun deuren ook open kunnen houden tijdens speciale evenementen.”

Uit gesprekken tussen gemeente en ondernemers in Leidschendam-Voorburg bleek dat er vooral behoefte is aan financiële ondersteuning tijdens speciale evenementen waar extra controle nodig is. Ondernemers die gebruik willen maken van de mogelijkheid voor subsidie kunnen de kosten voor inhuur van extra personeel zoals een portier of gastheer/-vrouw in rekening brengen bij de gemeente. Dit kunnen zij doen via het proces voor corona-subsidies en -initiatieven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com