16 juni 2024

Wassenaar – Energie Coöperatie uit de startblokken

Wassenaarse Energie Coöperatie is uit de startblokken en zoekt investerende leden. Wassenaar heeft een eigen energiecoöperatie. De Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) spant zich in om zoveel mogelijk groene stroom op te wekken binnen onze dorpsgrenzen. Wethouder Ritske Bloemendaal is erg trots dat de eerste projecten nu starten. De WEC zet nu de eerste stappen om zonnepanelen te plaatsen op de daken van het Adelbert College en de American School (ASH). Daarvoor heeft de coöperatie minimaal 150 leden nodig die willen investeren in deze zonnepanelen.

Op 29 november organiseert de Wassenaarse Energie Coöperatie een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over het lidmaatschap en de mogelijkheid om te investeren in het project Adelbert College. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Warenar, van 20.00 tot 21.00 uur.

Er zal op deze avond ook een online uitzending plaatsvinden via Youtube.

Enthousiaste vrijwilligers richtten de WEC eind 2020 op, met als doel om in Wassenaar op grote schaal zonne-energie op te wekken en te verkopen. De WEC wordt omarmd door de gemeente en de Klimaattafel, het platform voor duurzame initiatieven in Wassenaar. Via de WEC kan iedere inwoner van Wassenaar investeren en gebruikmaken van lokale groene stroom, of u nu wel of geen zonnepanelen op uw eigen dak heeft. Investeren kan vanaf € 525.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com