21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Ondernemers in de schijnwerpers

Leidschendam-Voorburg kan niet zonder ondernemers, daarom staan we in onze gemeente graag stil bij de Dag van de Ondernemer.

Zo’n 6000 ondernemers en bedrijven zorgen ervoor dat de gemeente een fijne levendige plek is om te wonen, werken en recreëren. Wethouder Astrid van Eekelen (Economie) en Benedikte Zijlstra (voorzitter MKB Leidschendam-Voorburg) gaven vandaag bloemen aan ondernemer Rein Rambaldo in zijn gloednieuwe restaurant Miss Jones aan het Stationsplein in Voorburg.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Ondernemers hebben het in deze tijd niet makkelijk. Ik heb veel respect voor hun slagkracht en doorzettingsvermogen. Daarnaast heb ik bewondering voor ondernemers als Rein Rambaldo die in deze tijd zelfs een nieuwe zaak beginnen. Hij voegt hiermee iets toe aan de levendigheid en het ondernemersklimaat van de gemeente. Ik heb hem vandaag veel succes gewenst. Ik ben trots op alle 6000 ondernemers en bedrijven in onze gemeente en we ondersteunen ondernemers waar we kunnen.”

Voorzitter MKB Leidschendam-Voorburg, Benedikte Zijlstra: “Ik ben ongelooflijk trots op al ‘onze’ ondernemers. Een ondernemer geeft nooit op. Dat is wel gebleken. Crisis of geen crisis, ondernemers gaan altijd door, in alle omstandigheden. Wat een dynamiek, creativiteit en doorzettingsvermogen. De Dag van de Ondernemer is bij uitstek een mooi moment om hier extra bij stil te staan. Bent u vandaag inkopen aan het doen, waar dan ook, geef deze ondernemer dan een warm compliment. Een blijk van waardering is altijd en bij iedereen meer dan welkom en geeft een goed gevoel.”

De gemeente schept graag een klimaat waarin ruimte is voor goed ondernemerschap. Dit doen we door ondernemers te stimuleren en te faciliteren waar mogelijk. In de periode 2021-2030 zet de gemeente in op 2.000 extra banen in de gemeente. Om ruimte voor werkgelegenheid te scheppen is gemiddeld 5% van alle nieuwbouw bestemd voor commerciële en maatschappelijke functies. Zo groeit de economie mee met de woningbouw en blijft Leidschendam-Voorburg een aantrekkelijke gemeente om te wonen, werken en recreëren.

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Op deze dag bedanken we ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en vieren we het ondernemerschap. Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com