20 mei 2024

Zoetermeer – Toekomstbestendige Binnenstad

De Binnenstad is hét gebied waar wonen, werken, cultuur en ontspanning samenkomen. Op maandag 31 januari heeft de gemeenteraad ingestemd met het beschikbaar stellen van budget voor de verdere ontwikkeling van de binnenstad.

De gemeente beschouwt de Binnenstad als een belangrijke bijdrager aan de aantrekkelijkheid van de stad. “De Binnenstad ontwikkelt mee met de stad. Blijven investeren is nodig om te anticiperen op de uitdagingen van de toekomst.” licht wethouder Paalvast toe. Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een binnenstad met en een groot aanbod aan voorzieningen op maatschappelijk en cultureel gebied. Daarbij is er is ruimte voor het toevoegen van ongeveer 2.000 woningen.

Binnen het programma Binnenstad lopen momenteel acht projecten die zich in verschillende fases bevinden. Dit zijn: Centraal Park, Herontwikkeling Delftsewallen, Engelandlaan 140, Engelandlaan 270, Luxemburglaan 2-10, Cadenza 2, Upgrade Stadshart en Markt 10. Met drie deelgebieden gaan we komende periode aan de slag. Dat zijn de Denemarkenlaan en omgeving, de Luxemburglaan en omgeving en de Nederlandlaan / Zuidflank. Hier ziet de gemeente kansen voor het toevoegen van woningen en voorzieningen met aantrekkelijke openbare ruimte.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com