18 mei 2024

Den Haag – ROC Mondriaan bouwt aan tentoonstelling Omniversum

Studenten van het ROC Mondriaan bouwen mee aan tentoonstelling in Museon-Omniversum. Met hulp van studenten van de School voor Bouw en Infra van ROC Mondriaan is bij Museon-Omniversum de bouw gestart van de nieuwe tentoonstelling One Planet NOW! Studenten maken tientallen kubussen in diverse afmetingen van nieuw en gerecycled plaatmateriaal. De kubussen worden gebruikt voor de tentoonstelling die vanaf eind februari in het museum te zien is. Voor de studenten is het een mooie leeromgeving want bij de opbouw komen zowel bouwtechniek, elektrotechniek als installatietechniek aan bod.

Een bijzonder onderdeel van One Planet NOW! is een tiny house dat prefab van gebruikte en nieuwe materialen gebouwd wordt op de school aan de Tinwerf. Op maandag 7 februari is het tiny house in onderdelen (in een energiezuinige Hubbel!) getransporteerd naar Museon-Omniversum om ter plaatse door de studenten afgebouwd te worden.

De tentoonstelling One Planet NOW! bestaat uit vijf tijdelijke exposities over onderwerpen waarmee iedereen dagelijks te maken heeft. In een vrolijke festival-sfeer tonen ontwerpers, onderzoekers en ondernemers hun creatieve initiatieven en hoopgevende innovaties waar de wereld eerlijker van wordt en leefbaar blijft voor iedereen.

Ook twee mbo-studenten van de Unit MBO van de Scholengemeenschap Bonaire werken mee in de opbouw van de tentoonstelling. Een stage in dit project past perfect bij hun opleiding tot allround vakkracht.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com