20 mei 2024

Wassenaar – Eerste fase herinrichting van start

Eerste fase van het herinrichtingsplan van start: Wethouder Klaver opent nieuwe rotonde centrum Wassenaar. Een drietal prominente bomen en een mix van duinbeplanting markeren de entree van het centrum winkelgebied vanaf de Lange Kerkdam in Wassenaar. Deze week plantte wethouder Klaver (economische ontwikkeling, verkeer en vervoer) de laatste plant voor oplevering, waarna zij de nieuwe rotonde officieel opende.

De gemeente, ondernemers en pandeigenaren werken samen aan een toekomstbestendig centrumgebied met een hoogwaardige identiteit en een herkenbare uitstraling. De metamorfose van de rotonde aan de Lange Kerkdam – centrum is de Kick Off voor de herinrichting van het centrum winkelgebied.

Na de bouwvakvakantie vindt de herinrichting van het centrum plaats. In voorbereiding daarop gebeurt nu al veel. Zo zijn er al diverse winkel- en horecapanden prachtig opgeknapt, zijn er al diverse fiets parkeergelegen bij gekomen, is er toeristische bewegwijzering aangebracht en zijn er openbare (minder valide) toiletten door ondernemers beschikbaar gesteld, herkenbaar door een sticker op het raam. Ook is een proefvlak in de Langstraat aangelegd om de nieuwe inrichting van het centrum te testen.

Wassenaar ligt in het prachtige gebied Nationaal Park Hollandse Duinen, het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Met beplanting die refereert aan de nabijgelegen duinvegetatie wil Wassenaar het centrum als “Landgoed aan zee” en als onderdeel van Hollandse Duinen nog duidelijker positioneren. Wethouder Klaver kijkt uit naar het eindresultaat: ‘In 2023 beschikt Wassenaar over een centrum dat past bij de eisen van de huidige tijd: gevarieerd, toegankelijk, veilig én groen.’

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com