18 mei 2024

Wassenaar – Fietslichtjesparade op 24 februari

Op donderdag 24 februari laat de Fietsburgemeester van Den Haag Marcel Kleizen, Wassenaar kennismaken met iets nieuws, de 1e Wassenaarse Fietslichtjesparade. De dagen worden al weer langzaam wat langer maar de donkere wintermaanden kunnen altijd een licht en sprankelend evenement gebruiken.

Vanaf 18:00 uur verzamelen jong en oud zich met hun ‘verlichte fiets’ bij het Van Heeckerenhuis en tussen 18:30 en 19:30 uur zal er vanaf het Van Heeckerenhuis een bonte stoet door Wassenaar fietsen, alle fietsen prachtig gepimpt met lichtjes. Via de Storm van ‘s Gravezandeweg fietsen we door het centrum naar de Korenmolen, waarna we in Groot Deijleroord stoppen voor een kop warme choco. Vervolgens fietst de stoet weer terug naar het van Heeckerenhuis

Voor wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan tussen 18:00 en 18:30 uur meedoen met de Pimp Your Bike workshop, daar zijn ook wat materialen beschikbaar. Voor hongerige magen zijn er pannenkoeken.

Een professionele jury onder leiding van de Wassenaarse Fietser van ‘t jaar Andrea Brauns zal alle verlichte creaties beoordelen en een prijs uitreiken aan het mooist verlichte pareltje. Andrea Brauns is blij met dit fietsevenement: ‘Een fiets is een geweldig vervoersmiddel om elkaar te ontmoeten en hoe leuk is het om een keer een feestje te vieren op de fiets. Ik hoop dat dit evenement eraan bijdraagt dat meer mensen op de fiets stappen en daarnaast kun je niet vaak genoeg benadrukken om goede fietsverlichting te hebben zodat je altijd zichtbaar bent’

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com