21 mei 2024

Zuid-Holland – Provinciale fracties twijfelen aan samenwerking met Pels Rijcken

Fracties uit Provinciale Staten twijfelen aan samenwerking met Pels Rijcken. Meerdere fracties uit de Provinciale Staten van Zuid-Holland maken zich zorgen over de samenwerking met Pels Rijcken. Dit vanwege fraude, discriminatie en integriteitskwesties binnen het advocatenkantoor. Zij hebben samen schriftelijke vragen ingediend en willen weten hoe het college over de samenwerking denkt.

Deze vragen zijn door GroenLinks, PvdA, VVD, CDA, CU-SGP, SP, DENK, 50Plus en de PvdD ingediend. Initiatiefnemer voor het opstellen van de vragen is Armine Stepanyan, Statenlid namens GroenLinks. ‘De overheid heeft een belangrijke voorbeeldfunctie. Iedere partner van de provincie moet daarom handelen volgens de hoogste ethische richtlijnen. En dit is bij Pels Rijcken duidelijk niet het geval.’

In maart werd bekend dat Pels Rijcken betrokken is geweest bij fraude. Er blijkt een bedrag van zo’n 11,5 miljoen euro te zijn weggesluisd. Daarnaast komt naar buiten dat er op de werkvloer een onveilige sociale situatie heerst waar medewerkers worden gediscrimineerd, uitgescholden en gepest.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com