21 mei 2024

Regionieuws TV – Oplossing voor woningnood? Studenten wonen in bij seniorencomplex Zoetermeer.

In seniorenwooncomplex Vidomes aan de Bergmanstrook in Zoetermeer wonen ook studenten. Dit is onderdeel van het project ‘Student in huis, een goede buur’. In ruil voor goedkope woonruimte proberen ze iets te betekenen voor hun seniore medebewoners. Ouderen willen langer thuis blijven wonen maar hebben ook vaak een klein of helemaal geen sociaal netwerk. Bij beperkingen in zelfredzaamheid of mobiliteit kan het zijn dat bewoners niet veel meer buiten komen. Of dat ze geen activiteiten meer ondernemen die ze wel leuk vinden om te doen. Volgens wethouder Ter Laak van woonzaken hebben studenten Elise en Elles in korte tijd hun buren leren kennen en samen met hen gezamenlijke activiteiten bedacht. De bewoners van het complex zijn blij met de levendigheid. Elles en Elise zijn gelukkig in hun flat op de bijzondere plaats. Als dit succesvol is wordt het project uitgebreid naar andere locaties.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com