20 mei 2024

Zoetermeer – PvdA en GroenLinks komen met Woonmanifest

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben GroenLinks en PvdA een Woonmanifest opgesteld. In het manifest staan 10 concrete punten waar de partijen zich gezamenlijk voor willen inspannen om de woningmarktcrisis in Zoetermeer aan te pakken. De twee partijen zullen op zondag 27 februari samen actievoeren in het Stadshart om aandacht te vragen voor de woningnood.

PvdA en GroenLinks maken zich grote zorgen over de huidige woningcrisis. Om die aan te pakken, zijn stevige maatregelen nodig. Door een goede mix van nieuwbouwwoningen neer te zetten met ten minste 35% sociale woningen in elke wijk, maar ook door regulering van de markt door onder andere de invoering van een woonplicht. Op basis van veel gedeelde ambities hebben GroenLinks en PvdA nu gezamenlijk een Woonmanifest opgesteld met 10 concrete actiepunten.

Lijsttrekker Jordy Boerboom van GroenLinks: “De huidige woningmarkt zorgt voor ongelijkheid. We moeten daarom af van het als een markt te zien, maar wonen als grondrecht beschouwen. Samen met de PvdA geven we hier nu een krachtig signaal voor af.” Lijsttrekker Margot Kraneveldt van de PvdA vult aan: “De wachtlijsten voor een betaalbare woning zijn veel te lang. We willen dat onze jongeren in de stad kunnen blijven wonen en dat ouderen als ze dat willen kunnen doorstromen naar een kleinere woning, zodat er weer ruimte is voor gezinnen. We willen kwalitatief goed en betaalbaar bouwen voor bewoners, en niet voor de snelle winst van beleggers.”

De afgelopen periode wordt nadrukkelijker de samenwerking gezocht tussen GroenLinks en PvdA. Richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart wordt er daarom op verschillende thema’s gezamenlijk actie gevoerd. Aankomende zondag staan de partijen vanaf 13.00 uur in het Stadshart om gezamenlijk aandacht te vragen voor het Woonmanifest. Inwoners zijn van harte uit om in gesprek te gaan en hun verhaal en ervaring rondom woonproblematiek te delen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com