21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Aanpak energiearmoede

Gemeente Leidschendam-Voorburg en corporaties slaan handen ineen bij aanpak energiearmoede. Het afgelopen half jaar was er bijna dagelijks iets over te lezen; de energieprijzen zijn sterk gestegen. Voor veel gezinnen met de laagste inkomens wordt het een steeds groter probleem om de energielasten te dragen. TNO heeft onderzoek gedaan naar energiearmoede. Voor heel Nederland is door TNO de aard, omvang en regionale spreiding van de energiearmoede in kaart gebracht. Op basis van dit onderzoek krijgt iedere gemeente van het Rijk een bedrag om iets te doen om energiearmoede te bestrijden.

Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: “Het liefst willen we natuurlijk iedereen die te maken heeft met energiearmoede helpen. Het bescheiden bedrag vanuit het Rijk over de hele gemeente verdelen, helpt de armoede niet te bestrijden. Daarom zetten we dit bedrag liever gericht in voor een kleinere groep, waar we écht iets voor betekenen. We hebben hiervoor gekeken naar wooncomplexen met de slechtste energielabels. Hier is de kans het grootst inwoners te kunnen helpen”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com