4 maart 2024

Den Haag – Europese Sporthoofdstad 2022 Davis Cup

In 2022 mag Den Haag zich een jaar lang Europese Sporthoofdstad noemen. De lancering van deze titel is 4 maart 2022. Tijdens de Davis Cup, het eerste grote sportevenement in Nederland dit jaar, lanceren we de titel Den Haag Europese Sporthoofdstad. De Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer neemt de titel samen met voormalig toptennisser en sportcommentator Marcella Mesker op spectaculaire wijze in ontvangst uit handen van illusionist Victor Mids.

De titel wordt jaarlijks toegekend door ACES Europe, de Europese vereniging van sport en gemeenten. Hiermee wil ACES Europe internationaal aandacht creëren voor de kracht van sport en bewegen. De gemeente Den Haag is trots dat zij een jaar deze eretitel mag dragen. Het is een bekroning op de inzet van iedereen in Den Haag die zich dagelijks voor sport inzet.

Na vijf jaar speelt TeamNL eindelijk weer een Davis Cupduel op eigen bodem en neemt het op tegen TeamCanada. Er is een driedaags evenement waar ook bekende Nederlandse sporters en internationale sporters bij zijn betrokken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com