23 april 2024

Schipluiden – Pianotalent Nikola Meeuwsen in Op Hodenpijl

Op zondag 6 maart geeft opvallend jong pianotalent Nikola Meeuwsen een pianoconcert Op Hodenpijl.

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Ze geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace.

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com