19 juni 2024

Den Haag – Europese Cybersecurity talenten krijgen training bij Haagse Hogeschool

55 jonge cybersecuritytalenten uit heel Europa komen deze week samen in de Haagse Hogeschool voor een driedaagse cybersecurity training. Gericht op het vergroten van de kennis die nodig is om de samenleving te beschermen tegen cyberaanvallen. Vier van de talenten die meedoen zijn Nederlands.

Tijdens de bootcamp is er aandacht voor de technische skills, ethisch kompas, persoonlijk leiderschap en teambuilding. De talenten kunnen zich kwalificeren voor een Europees team, dat in juni 2022 zal strijden tegen wereldwijde teams tijdens de ENISA International Cybersecurity Challenge in Athene.

Wethouder Saskia Bruines opende vandaag de bootcamp: “Als internationale stad van Vrede en Recht vormt Den Haag een belangrijke cybersecurity hub in Europa. Ik ben dan ook enorm blij dat we deze cybertalenten hier mogen ontvangen. Samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen zet Den Haag zich met Security Delta in voor de veiligheid van onze digitaliserende samenleving. Om dit te kunnen doen moeten we investeren in deze talenten, waar op dit moment ontzettend veel vraag naar is. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen.”

Sanne Maasakkers, securityspecialist bij het NCSC: “Met deze bootcamp willen we jong talent warm maken voor een carrière in cybersecurity en investeren we in hun skill-level. In het programma werken ze bijvoorbeeld aan cases met forensisch onderzoek, is er een live Capture the Flag wedstrijd en leren ze over responsible disclosure en ethiek. Als coach van het team ben ik daarnaast heel trots dat er dit jaar 15 vrouwelijke deelnemers meedoen aan de bootcamp.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com