21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Kind naar Gezonder Gewicht van start in Leidschendam

Gemeente Leidschendam-Voorburg gaat samen met stichting JOGG, GGD Haaglanden en JGZ aan de slag met de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht.

Met deze aanpak is er specifieke aandacht voor kinderen met overgewicht of obesitas en hun persoonlijke omstandigheden. Spelen er problemen die het overgewicht veroorzaken of in stand houden? Zoals schulden of werkeloosheid binnen het gezin? Één centrale zorgverlener zoekt het uit en betrekt vervolgens de juiste professionals uit het zorg- en sociaal domein. Een aanpak die perfect aansluit bij het programma Sterk voor Noord.

Gezond gewicht is een belangrijk thema binnen het programma Sterk voor Noord en het Lokale Preventieakkoord 2021-2023. Wethouder Juliette Bouw: “We willen dat alle kinderen in onze gemeente een goede start krijgen. Opgroeien in Leidschendam-Noord betekent nu nog dat je minder kansen hebt. Dat moet veranderen. Door in te zetten op concrete acties op het gebied van een gezonde leefstijl werken we aan het voorkomen van gezondheidsproblemen in de toekomst. De aanpak Kind naar Gezonder Gewicht sluit hier perfect bij aan.”

Twee jeugdverpleegkundigen van Jeugdgezondheidszorg, Larissa Stadman en Anke Erkelens-van Hest, zijn afgelopen december begonnen met een speciale training voor deze aanpak, de leerlijn Centrale Zorgverlener. “De training richt zich vooral op de coördinerende functie die wij als centrale zorgverlener op gaan pakken”, vertelt Larissa. “Tijdens de training leren we om verder te kijken dan alleen naar het overgewicht. We kijken naar de situatie van het gezin waarin een kind opgroeit. Welke invloed heeft dit op zijn of haar leefstijl.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com