7 december 2023

Leidschendam-Voorburg – Boten toegang tot Vreugd en Rust in Voorburg

Vaarrecreanten nu ook toegang tot Park Vreugd en Rust in Voorburg. Op donderdag 10 maart is de nieuwe aanlegplaats in Park Vreugd en Rust in Voorburg officieel in gebruik genomen. Astrid van Eekelen, wethouder Recreatie en toerisme, en Jeannette Baljeu, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland, stapten daar als eersten aan wal.

Astrid van Eekelen: “Door de aanlegplaats kunnen dagrecreanten nu ook via de Vliet het park en de omgeving ervan bezoeken. Het is een mooie aanvulling voor de waterrecreatie in onze gemeente en in Zuid-Holland. Ik hoop dat vele sloepen en kleine bootjes hier komen aanleggen, ze zijn van harte welkom!”

De aanlegplaats ligt op een prominente locatie in het groenblauwe netwerk van Haaglanden waar 3 erfgoedlijnen samenvallen (Trekvaarten, Limes en de Landgoederenzone). Tevens maakt deze deel uit van de groene verbinding van de Vliet naar Huis ten Bos in het Haagse Bos (3 km Loo-zone). Jeannette Baljeu: “Zuid-Holland werkt samen met gemeenten en tal van andere organisaties aan een recreatief hoogwaardig waternet met goede voorzieningen op en rondom het water. De nieuwe aanlegplaats in Voorburg is daarvan een goed voorbeeld. Het water op zijn beurt is weer een prachtige manier om het erfgoed in onze provincie te ontdekken en te bezoeken.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com