22 juni 2024

Wassenaar – André van Herk krijgt erepenning

Na afloop van het werkbezoek van het college van B&W aan de kringloopwinkel van de Stille Kracht reikt burgemeester Leendert de Lange de zilveren “Erepenning der Gemeente Wassenaar” uit aan André van Herk.

Hij ontvangt deze voor zijn talrijke maatschappelijke en sociale verdiensten voor de Wassenaarse gemeenschap en zijn onvermoeibare inzet voor de minder bedeelden. Een vertegenwoordiging van uw redactie is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Oud-directeur van Abbink UTS en eigenaar van Omen Uitvaartzorg in Wassenaar, André van Herk, zet zich al tientallen jaren succesvol in voor zijn geboortedorp. Dat begon ruim 60 jaar geleden bij zijn favoriete club RKSV Blauw-Zwart. Eerst als diskjockey en later als bestuurder. In 1995 was hij medeoprichter van de Business Club Blauw-Zwart. Als clubvoorzitter (v.a. 2008) heeft hij gezorgd voor een heldere taakverdeling in het bestuur, het renoveren en verduurzamen van het complex en de omvorming van de kantine tot buurthuis van de toekomst.

In 2009 kocht hij samen met Willem Kroon een stuk land in Tanzania, waar de Wassenaarse Kimberley Zandvliet met haar echtgenoot een school heeft neergezet voor kansarme en weeskinderen. Voor hun Stichting Dinkakids (Dutch Initiative Kids Africa) is de heer Van Herk al jaren ambassadeur en o.a. dankzij zijn inzet en netwerk staat er nu een florerende school voor 200 kinderen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com