4 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Iedereen in actie voor vluchtelingen uit Oekraïne

Ook in Leidschendam-Voorburg zamelen schoolkinderen goederen in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Een inwoner vindt gastgezinnen, projectontwikkelaars bieden opvangruimte op. Het college van burgemeester en wethouders is dankbaar voor alle initiatieven.

Samen in de regio, biedt het college opvangruimte aan. Regio Haaglanden wil 2000 plekken vinden. Maar in plaats van alleen noodopvang, zet het college ook in op langdurige opvang, zodat mensen in nood niet na een aantal maanden op straat komen te staan. Er wordt gekeken naar de geschiktheid en beschikbaarheid voor langere termijn van locaties die eigenaren aanbieden voor opvang van vluchtelingen, voor als de oorlog langer duurt en vluchtelingen nog niet naar huis kunnen.

De gemeente vraagt maatschappelijke partners met het netwerk, de expertise en ervaring om te kijken naar zaken zoals onderwijs en zorg. Een centraal punt moet vluchtelingen hiermee helpen. Dit wordt ook het aanspreekpunt voor initiatieven van inwoners.

Er is nog veel onduidelijk. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om mensen verder te helpen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com