25 juni 2024

Delfland – Handen uit de mouwen voor de reuzenberenklauw

Na 2 april organiseert Natuurlijk Delfland het uitsteken van reuzenberenklauwen in Delft, Rijswijk en Pijnacker. Belangstellenden die daaraan willen deelnemen worden uitgenodigd om zich op te geven.
Het is een forse klus en er zijn veel handen voor nodig om deze reus er echt onder te krijgen! Ben je graag buiten actief bezig? Help mee! Iedere plek heeft zijn eigen steekmoment en duurt maximaal 2 uur. Er wordt iedere week gestoken, de deelnemers ontvangen iedere week dan ook een uitnodiging.

Na inschrijving wordt informatie en instructies toegestuurd. Met je spade, huid-bedekkende kleding, stevige schoenen en werklust zul je, zolang jouw energie reikt, een nieuwe natuurbelevenis ervaren! En het is meteen een goede work-out in het groen!

In deze tijd van het jaar is de reuzenberenklauw nog laag, later in het jaar is een enorme plant die 3 tot 4 meter hoog kan worden, zich met honderdduizenden zaden snel verspreidt en alle andere planten verdringt. Het sap van de plant kan, samen met zonlicht, blaren op de huid veroorzaken. Binnen Europa bestaat de afspraak dat groen- en natuurbeheerders deze plant actief dienen te bestrijden. Natuurlijk Delfland helpt hierbij.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com