6 december 2023

Regionieuws TV – Enorm tekort aan bedrijfsruimte in Den Haag

De bedrijventerreinen en bedrijfsruimte in Den Haag zijn goed voor ongeveer 15% van de banen in die gemeente. Er is een tekort wat de economische groei van de stad belemmert.

Groeiende bedrijven trekken weg door het beperkte aanbod dat er is. Bedrijven die overwegen zich te vestigen in Den Haag, zien daar regelmatig van af omdat ze geen geschikte locatie kunnen vinden. Wethouder Bruines wil maatregelen nemen om de situatie te verbeteren. Er moet een ontwikkelmanager komen die 200.000m² bedrijfsruimte moet realiseren. Daarnaast moet er meer duidelijkheid komen voor ondernemers en eigenaren wat de gemeente doet om de situatie te verbeteren.

Ook moet Den Haag de betrokken ondernemersverenigingen waar mogelijk ondersteunen kijken of ze zelf een actievere rol kan spelen bij de herontwikkeling van bedrijfsruimte in samenwerking met de partners in de stad, de regio en de rijksoverheid.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com