4 maart 2024

Zoetermeer – C. Hamelink Koninklijk onderscheiden

Burgemeester Michel Bezuijen reikte zaterdag 2 april 2022 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer C.F.A. Hamelink uit Zoetermeer. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer Hamelink voor zijn betekenisvolle en langdurige vrijwillige inzet voor de wielersport en in het bijzonder voor wielrenvereniging De Spartaan in Rijswijk.

De heer Hamelink zet zich al meer dan zestig jaar op een geweldige manier in als vrijwilliger voor de wielersport. In het bijzonder voor de Rijswijkse wielrenvereniging De Spartaan. In 1962 nam de heer Hamelink de organisatie van de bekende en populaire vossenjachten voor De Spartaan over. Maar liefst 45 jaar heeft de heer Hamelink deze tochten bedacht, verkend én uitgezet. Een enorme klus in de maanden buiten het wielerseizoen op de weg. Ook de Katerlopen op 1 januari werden zeker vijftien jaar door de heer Hamelink georganiseerd. Wanneer het sportpark voor het clubgebouw van De Spartaan in de winter werd opgespoten tot ijsbaan, stond de heer Hamelink paraat als ijsmeester.

Met een groep clubgenoten bouwde de heer Hamelink halverwege de jaren tachtig het toenmalige clubgebouw van De Spartaan. De heer Hamelink coachte wielrenners en organiseerde wedstrijden op de club. Ook bij het adresseren en verzenden van het clubblad kon men op de hulp van de heer Hamelink rekenen. Net als bij het schoonmaken en onderhouden van het clubgebouw. Nog altijd helpt de heer Hamelink in de kantine van de club. In de jaren vijftig behoorde de heer Hamelink tot de beste wieleramateurs van Nederland. De heer Hamelink is zelfs nog enkele jaren profwielrenner geweest.

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Hamelink, voor zijn langdurige inzet en toewijding voor de wielersport én inzet voor wielrenvereniging De Spartaan, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn inzet is van een bijzondere waarde voor onze samenleving.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com