27 mei 2024

Zoetermeer – Gemeente sluit aan bij ‘Direct Duidelijk’

De gemeente Zoetermeer sluit zich aan bij ‘Direct Duidelijk’. De burgemeester en gemeentesecretaris van Zoetermeer ondertekenden de deal die zorgt voor helder taalgebruik in de communicatie van de gemeente.

Burgemeester Michel Bezuijen en gemeentesecretaris André Huykman ondertekenden de Direct Duidelijk Deal. Hierin staan afspraken over helder taalgebruik in brieven en teksten van de gemeente. Met het sluiten van de deal werkt de gemeente aan het verbeteren van haar communicatie. Zodat moeilijke woorden zoals: ‘met referte aan’, ‘zekere implicaties’ en ‘kenbaar worden gemaakt’ binnenkort verleden tijd zijn.

“We krijgen als gemeente wel eens de klacht dat onze teksten onduidelijk en ingewikkeld zijn. Dit zorgt ervoor dat inwoners ons niet altijd begrijpen óf niet weten we ze moeten doen. Ook willen we niemand uitsluiten. Verbetering is dus nodig,” vertelt André Huykman. De Direct Duidelijk deal is een extra stimulans om hiermee verder aan de slag te gaan. De burgemeester is het hier zeker mee eens: “We zijn er voor onze inwoners, dan is het wel belangrijk dat zij begrijpen wat wij schrijven”.

Direct Duidelijk is een campagne van de overheid die overheidsorganisaties ondersteunt met het verbeteren en verduidelijken van hun communicatie. In Zoetermeer hebben we de afgelopen jaren al stappen gezet. Brieven van de gemeente en teksten op de gemeentelijke website zijn herschreven. Daarnaast experimenteren we met beeld in onze brieven en korte zinnen. Ook kijken hoe we élke inwoner met respect kunnen aanspreken. Door de Direct Duidelijk Deal te ondertekenen, zeggen we dat we hier nog verder mee aan de slag gaan samen met onze inwoners.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com