4 maart 2024

Den Haag – PABO café bij Inholland

Op donderdag 19 mei organiseert Hogeschool Inholland Den Haag een Pabo Café. voor iedereen die meer wil weten over het beroep leraar.

Geïnteresseerden kunnen op een laagdrempelige manier in contact komen met deeltijdstudenten, afgestudeerden, Pabo docenten en basisschoolleraren. Zij delen graag hun ervaringen en beantwoorden alle vragen. Het Pabo Café vindt plaats tussen 12:45 en 21:00 uur op de locatie van Inholland aan de Theresiastraat 8 in Den Haag.

“Leraar zijn is meer dan een beroep, het is een roeping die van groot belang is voor de maatschappij”, vertelt Lucas Rurup, directeur van het domein Onderwijs & Innovatie bij Hogeschool Inholland. “Een leraar streeft ernaar om zijn leerlingen te begeleiden tot kritische en zelfstandige kinderen die met kennis en (zelf)vertrouwen in de wereld staan.” Nu het nieuwe Onderwijsakkoord is bereikt, wordt het beroep leraar aantrekkelijker. De lonen van leraren in het basisonderwijs stijgen namelijk flink, tussen de 6 en 12%. Daarnaast is er een enorme vraag naar goed opgeleide leerkrachten. Veel scholen hebben een personeelstekort en beloven aankomende leraren alvast een baan. Een toekomst als leraar is dus een zekere.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com