4 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Overeenkomst sociale huurwoningen in Stompwijk

Wethouder Jan-Willem Rouwendal en bestuurder Daphne Braal van woningcorporatie Vidomes hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de mogelijke bouw van 10 tot 15 sociale huurwoningen in Stompwijk aan de Van Santhorststraat 1-3.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in Stompwijk. Door op deze plek aan de Van Santhorststraat 100% sociale woningbouw te ontwikkelen wordt het aanbod van betaalbare woningen hier uitgebreid. Ik vertrouw erop dat we met elkaar een mooi en duurzaam woongebouw kunnen realiseren in het hart van Stompwijk.”

Vidomes bestuurder Daphne Braal over de intentieovereenkomst: “In deze overeenkomst staan afspraken om met elkaar de haalbaarheid voor sociale woningbouw aan de Van Santhorstraat te onderzoeken. Zo kijken we onder meer naar de maximale mogelijkheden van deze locatie. Dit doen we in nauw overleg met bewoners van Stompwijk. We zijn blij dat we deze kans krijgen.”

Als de nieuwbouwplannen haalbaar blijken te zijn dan wordt – naar verwachting – in 2024 gestart met de bouw. Het plan is dan om een kleinschalig appartementengebouw te realiseren voor alleenstaande starters/jongeren (1e verdieping) en senioren (begane grond). Alle appartementen worden aardgasvrij en bijna energieneutraal (BENG).

Het bouwen van sociale woningen past binnen de ontwikkelvisie van Stompwijk. Daarin zijn verschillende locaties aangewezen die in aanmerking kunnen komen voor woningbouw.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com