26 april 2024

Wassenaar – Gratis energiebespaarbox voor inwoners

Gratis energiebespaarbox in juni thuisbezorgd in aantal wijken Wassenaar. In de weken van 6 en 13 juni 2022 komen medewerkers van de Groene Box namens de gemeente Wassenaar in een aantal wijken bij de bewoners van huurwoningen langs om een energiebespaarbox aan te bieden. In die box zitten allerlei producten waarmee je makkelijk energie kunt besparen. De box is bedoeld voor die bewoners die hun waardebon van 70 euro nog niet hebben ingeleverd.

De gemeente is in november vorig jaar met een actie gestart waardoor Wassenaarders voor 70 euro aan energiebesparende producten konden kopen. Inmiddels hebben meer dan 2.000 huishoudens dat gedaan. Eerst konden alleen huurders gebruik van de waardebon maken, later ook woningeigenaren. Dat kan zolang het budget niet op is. De bewoners hebben daarover brieven gekregen. Ook heeft de gemeente sociale media en persberichten ingezet om zoveel mogelijk mensen te herinneren aan deze actie.

Gekozen is om in een aantal wijken een extra actie te houden. In wijken waar in verhouding veel mensen wonen die nog geen gebruik hebben gemaakt van de waardebon, bieden medewerkers van de Groene Box een energiebox aan. Zij bellen aan bij de mensen die de bon nog niet hebben ingewisseld. Dat is in de wijken: Zijlwatering/Haven, Groot Deijleroord en Ter Weer, Dorp Wassenaar/Oostdorp. Deze bewoners hebben daar een brief over gehad. Als bewoners de waardebon niet meer hebben, is dat geen probleem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com