20 april 2024

Den Haag – Hagenaars staan op tegen straatintimidatie

De campagne #gedraagje is gelanceerd op de boulevard van Scheveningen, een bekende plek waar vrouwen vaak worden lastiggevallen.

Sissen, naroepen, aanraken, naast iemand blijven rijden. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat twee op de drie vrouwen tussen de 12 en 25 jaar weleens wordt lastiggevallen op straat. Van de mannen is dat één op de drie. In de nieuwe campagne #gedraagje spreken negen Hagenaars zich uit tegen straatintimidatie.

Straatintimidatie is ongewenst gedrag in de openbare ruimte (op straat, in het openbaar vervoer, in het uitgaansleven of in een openbaar gebouw) waardoor anderen zich onveilig voelen.

De Haagse bokser Saïd Bettah, programmamaker DeeDee, rapper/docent UmitC en Claudia Vincken van het Instagramaccount @catcallsofdenhaag spreken de daders rechtstreeks aan.

De Hagenaars zijn gefotografeerd op plekken in de stad. Plekken waar zij zelf last hebben gehad van intimiderend gedrag, of waarvan bekend is dat straatintimidatie voorkomt.

De Scheveningse Roos Padmos is ook één van de rolmodellen die meedoet aan de campagne. Roos vraagt al langer aandacht voor het gevoel van onveiligheid die straatintimidatie met zich meebrengt.

Deze zomer start de organisatie Sex Matters met het geven van workshops en trainingen aan personeel van strandtenten.
Alle inwoners kunnen de korte online training Stand Up volgen. Wat kan je doen als je slachtoffer bent van straatintimidatie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com