20 april 2024

Haaglanden – Leidschendam-Voorburg en Den Haag verzorgen elk crisisnoodopvang voor 75 asielzoekers

Op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Veiligheidsregio verzorgt gemeente Leidschendam-Voorburg van 29 juni tot 12 juli aanstaande de crisisnoodopvang voor 75 asielzoekers. Hiervoor wordt de sporthal aan de Kastelenring ingericht.

De Veiligheidsregio Haaglanden heeft, net als andere Veiligheidsregio’s, de opdracht gekregen om op korte termijn crisisnoodopvang te realiseren voor asielzoekers die niet terecht kunnen in het opvangcentrum van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) in Ter Apel.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om van 29 juni tot 12 juli aanstaande 75 asielzoekers op te vangen in de sporthal aan de Kastelenring in Leidschendam. Deze locatie kan, mede door de medewerking van voetbalverenigingen RKAVV en SEV, op korte termijn gereed gemaakt worden voor crisisnoodopvang. In totaal vangt de Veiligheidsregio Haaglanden 150 mensen op; naast Leidschendam-Voorburg realiseert gemeente Den Haag 75 noodopvangplekken in het Teleport hotel aan de Binckhorstlaan 131.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com