25 april 2024

Rijswijk – Kinderrechtenambassadeurs in debat met de gemeenteraad

Wat hebben Rijswijkse kinderen nodig om veilig en gezond te kunnen opgroeien? Tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis op dinsdag 14 juni 2022 gingen de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs hierover in gesprek met de raadsleden en wethouder Larissa Bentvelzen (jeugd en participatie).

In september 2021 zijn de 19 kinderrechtenambassadeurs van de gemeente Rijswijk geïnstalleerd, samen vormen zij de Kinderraad. De kinderrechtenambassadeurs geven het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd advies over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Dit is het zesde jaar dat de gemeente Rijswijk kinderrechtenambassadeurs heeft benoemd. De ambassadeurs zitten allemaal in groep 7 op 11 verschillende basisscholen in Rijswijk.

De eerste bijeenkomst Kinderraad in nieuwe vorm
De ontmoeting tussen de nieuwe Kinderrechtenambassadeurs en de gemeenteraad kon eind vorig jaar niet doorgaan vanwege de op dat moment geldende coronaregels. Kort daarop volgde de gemeenteraadsverkiezing. Inmiddels is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en werd het hoog tijd dat de gemeenteraad en de Kinderraad elkaar ontmoeten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com