10 augustus 2022

Regionieuws TV – School voor kinderen uit Oekraïne officieel geopend in Leidschendam-Voorburg

Met het ophangen van de Oekraïense vlag is in Leidschendam een school voor kinderen uit Oekraïne officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Bouw. Hier wordt lesgegeven aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. Leerlingen van de Boldingh-school uit Den Haag en de Trampoline uit Leidschendam-Voorburg overhandigden ter ere van de opening geld dat ze hebben opgehaald. De school is verbonden aan Kindcentrum Trampoline. Voor elke groep staan 2 leerkrachten. Een voor de Nederlandse les en een Oekraïense voor vaklessen, zoals rekenen. Daarnaast is er aandacht voor welzijn en wordt er iedere middag gesport. Er wordt nog gewerkt aan een speelgroep voor kinderen jonger dan 4 jaar. Deze groep krijgt ook een plek in de school aan De Haar.