23 april 2024

Den Haag – I Love Hiphop festival terug van weggeweest

Na een gedwongen pauze van zo’n twee jaar is I Love Hiphop festival terug met een programma als nooit te voren. Waar het meerdaagse festival voorheen eindigde op Parkpop, was dat nu het startpunt van de 2022 editie. I Love Hiphop gaat zoals elke editie meerdere events neerzetten met verschillende invalshoeken op de hiphop cultuur. Van exclusieve shows en breaking battles tot aan een expositie en een open mic met live muziek…I Love Hiphop brengt het allemaal!

Parkpop is al achter de rug maar zoals gezegd is dit slechts het begin…vanaf 19 juli is er in het Atrium van het stadhuis een expositie te bekijken, waar de hiphop cultuur en in het bijzonder de Haagse graffiti uitgelicht wordt. Exclusieve beelden uit de privé collectie van verzamelaars zullen twee weken te bewonderen zijn in het stadhuis.

Aansluitend staat het Zuiderparktheater het laatste weekend van juli in het teken van hiphop. Op 30 juli staat het programma bomvol met rappers en DJ’s uit binnen- en buitenland. Deze staat in het teken van de “trueschool” oftewel de meer traditionele kant van de muziek. Er zal een “rap kampioenschap” zijn genaamd End Of The Weak, gevolgd door optredens van lokale tot aan internationale acts met als afsluiter de New Yorkse raplegende Cormega, die voor I Love Hiphop speciaal overgevlogen komt. Daarnaast staan op zondag 31 juli ook nog de internationaal gerenommeerde breaking battles op het programma. Top DJ’s en juryleden zorgen voor de juiste basis en iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden om kans te maken op de prijzen, bestaande uit trofeeën en een geldprijs. Als afsluiter zal op zondag Cormega ook voor al het beginnende en gevorderde rap- en muziektalent nog een masterclass geven in het Zuiderparktheater.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com