16 juli 2024

Wassenaar – “25 procent sociale huurwoningen naar eigen inwoners”

De gemeente Wassenaar, woningbouwcorporaties en huurdersverenigingen hebben afspraken gemaakt voor het jaar 2020. De afspraken gaan over betaalbaarheid en beschikbaarheid, duurzaamheid, wonen en zorg en leefbaarheid.

Wethouder Lia de Ridder (Volkshuisvesting): “Eén van de afspraken is dat 25 procent van de sociale woningen naar inwoners van Wassenaar gaat. We hebben hierbij extra aandacht voor specifieke doelgroepen zoals senioren en jongeren.

Om de doorstroming te bevorderen gaan de corporaties nieuwe woningen bouwen. De Wassenaarsche Bouwstichting start met de bouw van twaalf sociale huurwoningen in Van Polanenpark. De starterswoningen worden in 2020 opgeleverd. Woningbouwvereniging St. Willibrordus gaat door herstructurering zorgen voor meer woningen in de omgeving van de Stompwijckstraat. Voor wat betreft de sociale huurwoningen wil de gemeente extra aandacht voor specifieke doelgroepen zoals senioren en jongeren.

Gemeente, corporaties en huurdersverenigingen zijn het erover eens dat een goede doorstroming belangrijk is voor zowel senioren als jongeren. Met de jaren worden sommige mensen minder mobiel en het huis te groot. Als zij doorstromen naar een kleiner huis met de juiste voorzieningen, kunnen jonge gezinnen op hun beurt doorstromen naar een grotere woning.

De woningbouwcorporaties dragen bij aan het woonbeleid van de gemeente. Iedere vier jaar maken de partijen hier afspraken over. Daarna volgt per jaar een uitwerking van die afspraken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com