18 mei 2024

Westland – Overstappen op elektriciteit is voor tuinders nog steeds onrendabel

Er is nog niets veranderd aan de tariefstijging waarmee glastuinders 2 jaar geleden werden geconfronteerd.

Tuinders die elektriciteit in plaats van gas wilden gebruiken kregen een veel hogere energierekening. Deze komt financieel hard aan. Daar komt bij dat de ingezette energietransitie van de glastuinbouwsector daardoor grotendeels tot stilstand komt.

Er zijn tuinders die bewust weer overgaan op gas vanwege de lagere kosten. Hierdoor komen de ambities in het klimaatakkoord in gevaar, zo waarschuwt de sector. Ondanks toezeggingen van compensatie en een luisterend oor in de Tweede Kamer is er nog niets veranderd. De glastuinbouwsector roept de regering op snel iets aan de verhoging te doen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com