4 december 2023

Leidschendam-Voorburg – Westfield moet meebetalen aan verkeersmaatregelen Mall

De gemeenteraad heeft op 22 februari ingestemd met een breed pakket aan maatregelen om de verkeersoverlast rond de Mall te beheersen. Dat is hard nodig want de verkeerssituatie bij de Mall liep in 2021 een aantal keer echt uit de hand en dat mag niet nog een keer gebeuren.

De PvdA was echter minder gelukkig met de hoge kosten voor de gemeente van deze verkeersmaatregelen: 1,2 miljoen euro. De verkeersproblematiek wordt veroorzaakt door bezoekers van de Mall dus waarom kan de eigenaar van de Mall (Unibail-Rodamco Westfield) niet een groter deel van de rekening betalen? De eigenaar heeft immers ook de opbrengsten van al deze bezoekers. Daarom is de PvdA blij dat een motie om Unibail-Rodamco Westfield minimaal 50% van de kosten te laten betalen unaniem werd aangenomen door de gemeenteraad. Een stevige steun in de rug voor de wethouder die hierover het gesprek aan zal gaan met Unibail-Rodamco Westfield.

Delroy Blokland (raadslid): “De motie van de PvdA geeft een heel duidelijk signaal aan Unibail-Rodamco Westfield. Het bedrijf kan niet alleen de lusten hebben, maar moet ook de lasten dragen door overlast van bezoekers te beperken. Die lasten kunnen niet alleen bij de belastingbetalers van Leidschendam-Voorburg worden gelegd”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com