3 mei 2024

Westland – Inspiratie voor voedsel van de toekomst bij Floriade

Van bieterbal en burgers gemaakt van de Flevolandse veldboon tot lekkers uit het Voedselbos en bijzondere voedselinnovaties, bij Floriade zie je voorbeelden van lekker én duurzaam eten. Laat je inspireren door nieuwe ideeën om de voedselketen te verbeteren en proef bijzondere vernieuwende gerechten. Dat wil je ontdekken!

Op de Expo ontdek je innovatieve oplossingen waarmee de alsmaar groeiende wereldbevolking gevoed kan worden in de toekomst. Bij het World Food Pavilion leer je meer over de productie en consumptie van voeding en hoe je zelf kunt bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem.

Ook maak je kennis met nieuwe voedselbronnen bij Floriade. Zo duik je bij The Protein Showcase van Flevofood in de wereld van plantaardige en alternatieve eiwitten: veldbonen, lupine, quinoa, soja, kikkererwten en rode bonen. Bekijk de groentes die groeien op de akkers van Flevofood en zie hoe ‘Pixelfarming’ in z’n werk gaat. Dit is een natuurinclusieve manier van telen waarbij het land wordt verdeeld in ‘pixels’ met verschillende gewassen. Een robot verzorgt de gewassen tot ze klaar zijn om geoogst te worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com