13 juni 2024

Den Haag – Hoogwaardig OV in Haagse Binckhorst

Rijk en de regiopartners gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en gemeente Leidschendam-Voorburg investeren samen maar liefst 150 miljoen euro in de bereikbaarheid van het Central Innovation District (CID) en de Binckhorst in Den Haag.

Het sein staat op groen voor de komst van hoogwaardig ov. De provincie Zuid-Holland draagt bij aan de opgaven van de verkenning door via de ruimtelijke taken en bevoegdheden de ontwikkeling van CID-Binckhorst te helpen versnellen.

Het CID is volgens de gemeente het economische hart van de Haagse regio met een groot regionaal en nationaal belang. De komende twintig jaar kunnen in het CID en het aangrenzende gebied de Binckhorst zeker 25.000 nieuwe woningen en 35.000 nieuwe arbeidsplaatsen worden gerealiseerd.

Den Haag groeit de komende jaren fors groeit, naar verwachting met 100.000 inwoners. In 2040 telt Den Haag zo’n 629.000 inwoners en in de Metropoolregio 400.000 extra inwoners. Er komen tienduizenden woningen en banen bij.

Met dit besluit voor hoogwaardig ov op de Binckhorst wordt ook de eerste stap gezet voor realisatie van de Koningscorridor. De Koningscorridor is de nieuwe regionale lightrailverbinding die zorgt dat reizigers rechtstreeks, hoogfrequent en met een hoog kwaliteitsniveau kunnen reizen van Zoetermeer via de Binckhorst en Den Haag Centraal naar de Internationale Zone en Scheveningen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com